Szakmai portfólió 2007 - 2010>

2007. februártól – 2010. áprilisig

ISYS-ON Informatikai Tanácsadó Kft.
Unix/Linux és Support Mérnök

2007. február 01-től gyakornokként, 2007. szeptember 01-től teljes munkaidős informatikai rendszermérnökként kezdtem a pályafutásomat. Belső informatikai rendszerek üzemeltetése, Windows munkaállomások támogatása, hálózat üzemeltetése és a partnerekkel való kapcsolattartás volt a feladatom.

Bevezetés, oktatás, üzemeltetés

SUSE Linux Enterprise vagy IBM AIX operációs rendszereken futtatott MFG/PRO (ERP) rendszer, valamint PROGRESS relációs adatbázisok üzemeltetése. SUSE Linux Enterprise 9, 10 és 11 szerverek üzemeltetése.
Microsoft Windows 2003 szerveren futtatott levelezés, domain controller, group policy szabályok kezelése.
VMware ESXi (4.0) bevezetés a helyi infrastruktúrába és éles és teszt környezetek kialakítása.
A McAfee antivírus szoftver bevezetése, karbantartása és üzemeltetése belső vállalati infrastruktúrában. A helyi szabályok kialakítása és a vírus riasztások kezelése.

Disaster Recovery és mentési stratégiák

Egyik legizgalmasabb feladatom volt a nem várt hardver hibákra való felkészülés és DRP tervek kidolgozása. Továbbá feladatom volt még az ügyfelek oktatása és felkészítése a kritikus informatikai eseményekre, valamint offline, online tükörszerverek és cluster megoldások tervezése, bevezetése.

Támogatás, kapcsolattartás

Ügyfelekkel kapcsolattartás, szükség esetén távoli segítségnyújtás a hibák gyors és precíz elhárítása. Hardver és szoftver beszállítókkal való kapcsolattartás (HP, IBM, QAD).